Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovi još uvijek grizu

Cibona povela protiv Zaboka, bilo je i razbijenih arkada i krvi na parketu

Luka Batelić/Pixsell
02.05.2024.
u 21:04

Cibona i s četiri seniora nadigrala Zabok koji je u rotaciji imao devet igrača no Cibonin trener Repeša upozorava da serija nije gotova i da njegovu momčad čeka vrlo teško gostovanje u srcu Zagorja

S obzirom na Cibonin kadrovski hendikep (samo četiri seniora), očekivao se susret u kojem će gostujući Zabok imati jednake izglede. No, takav rasplet se u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja nije dogodio i Zagrepčani su pobijedili uvjerljivo (92:75) i, u seriji na dvije pobjede, poveli s 1-0.

Cibona je bila u vodstvu, u početku izraženijem (12:4, 17:6), dok je kod njene seniorske četvorke bilo svježine. Znak za uzbunu za domaćine je bio nakon što je jedini centar, junior, Pavković već u 13. minuti napravio treći prekršaj ali i kada je Radovčić, jedini razigravač, krajem prvog poluvremena napravio svoj treći prekršaj.

GALERIJA Hrvatska upisala važnu pobjedu protiv Cipra (92-63)

1/37

Za razliku od kolege mu Dina Repeše, koji je u prvih 20 minuta koristio samo šest igrača, gostujući trener Ivan Tomas u prvih 20 minuta koristio je devet igrača. Ponajviše iskusnog američkog razigravača Neala (34) koji je do velikog odmora ubacio 20 koševa, najviše iz prodora jer cibosi za njega defenzivno nisu imali rješenja.

A kad je tome tako onda je bilo i za očekivati da će, s protekom vremena i pražnjenjem energetskog rezervoara, izgledi Zaboka za pobjedu sve više rasti. No, to se dogodilo nije jer gosti nisu ostvarili centarsku prednost. Kosi je napravio četvrti prekršaj a Cinac je, uz ponešto krvi na parketu, završio na šivanju arkade a i kada se vratio iz svlačionice nije uspio donijeti prevagu. Štoviše, zahvaljujući sjajnoj dionici Majcunića (12 koševa u trećoj četvrtini) cibosi su posljednji kvartal dočekali s deset koševa prednosti (70:60).

Ni u završnom dijelu susreta nisu gosti bili na liniji onoga što je njihov trener od njih očekivao a ključni igrač prvog poluvremena, branič Neal, u nastavku susreta zabio je samo dva koša. Stoga i ne čudi da je, košem sjajnog Perasovića (23 koša), Cibona u 37. minuti došla i do 23 koša prednosti (88:65) pa je Zabočanima preostalo jedino da se izbore za što snošljiviji poraz i to zahvaljujući pričuvnom braniču Rebiću (12 koševa).

Treći dvoznamenkasti kod gostiju bio je centar Cinac (11 koševa) dok je Cibona imala petoricu dvoznamenkastih a među njima i 16-godišnjeg Bornu Katanovića (13 koševa). Iskusni Ivan Majcunić zabio je 22, vrlo korisni Aleksandar Aranitović (16 koševa uz 8 skokova i 7 asistencija) te kapetan Krešimir Radovčić (11 koševa, 5 asista) koji je nakon pauze od preko tri tjedna odigrao vrlo solidnu povratničku utakmicu.

- Odradili smo što smo dogovorili. Posvetili smo se obrani, drugo smo poluvrijeme stisnuli i to je veliki razlog uvjerljive pobjede - kazao je Cibonin kapetan.

- Vratio nam se Krešo a imali smo i vremena za pripremu pa smo ubacili neke nove stvari u napadu i obrani što se vidjelo i po 92 koša i 20 asistencija. Važno je i to što su naši mlađi igrači počeli svakodnevno dolaziti na seniorske treninge i odmah se to vidjelo i na igri prve postave. Velika je razlika kada se trenira s 10-11 igrača ili sa šest-sedam kao što je bilo u posljednja tri tjedna - dodao je Cibonin trener Repeša i upozorio:

- Serija nije gotova. Mi smo samo za jednu pobjedu bliže cilju i ništa drugo. Ako želimo u ponedjeljak završiti seriju u Zaboku, moramo napraviti par korekcija i biti još bolji.

A Zabočani će sve učiniti da poravnaju skor i da serija ode do majstorice pri čemu ne smiju izgledati kao u Zagrebu na što je upozorio i Lukša Buljević (8 koševa, 3 skoka, 2 asista):

- Otvorili smo utakmicu premekano, nismo ciljano radili ono što je trener zamislio pa smo od početka susreta Cibonu stalno lovili. Nismo se prilagodili na njihove prednosti i utakmica je otišla u drugom smjeru.

A jedna od stvari koje gosti nisu iskoristili je i nominalna centarska prednost (Cinac, Kosi, Buljević) o čemu je govorio trener Ivan Tomas

- Izgubili smo utakmicu u tri minute. Krajem treće četvrtine imali smo veliku rupu i tu je Cibona prelomila susret. Razlog naše nerealizirane centarske prednosti jesu nedisciplina i nestrpljivost, nismo odrađivali kretnje koje smo trebali. Bilo je tu dosta zbunjenosti. Poanta košarke je igrati što jednostavnije a mi smo igrali prilično komplicirano. No, valja imati na umu da su s druge strane četiri jako iskusna igrača i puno se i njih pita. Ne mogu ja svojim igračima puno zamjeriti no vjerujem da u uzvratu, ako ništa drugo, možemo odigrati puno bolje.

A jedan od tih Ciboninih seniora bio je i Ivan Perasović, krilni-igrač koji je sjajno koristio međuprostore u obrani Zaboka a snalazio se i u ulozi lažnog centra kada je mlađahni Pavković sjedio na klupi.

- Cijelu karijeru vježba šut s poludistance i drago mi je da sam na njihovu zonu do dobro iskoristio. A vjerujem da sam odradio i dobar posao glumeći peticu - kazao je Peras i naglasio:

- Vjerujem da ljudi, nakon dva ovosezonska poraza od Zaboka, nisu očekivali ovako uvjerljivu našu pobjedu. Ponajprije zbog toga što nama nedostaje Bundović, koji je nama bio strašno bitan. Ključno je to što se vratio Radovčić koji nam daje zrelost. Čeka nas teško gostovanje jer Zabok ima dobre navijače a i bolje igraju doma nego u gostima.

VIDEO Spektakl za Draženov rođendan: Stižu NBA zvijezde, članovi Dream Teama, Draženovi suigrači i legendarni trener

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije