Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjena u holdingu

Trava je u Zagrebu pokošena, ali direktor Zrinjevca je ostao bez posla. Zašto? Petek tvrdi: Vlada kaos!

Zagreb:  Čišćenje parka Zrinjevac
Foto: Emica ElvedjiPIXSELL
1/6
02.05.2024.
u 15:16

Petek tvrdi da u Zrinjevcu vlada kaos otkako su policija i USKOK pretresli poslovnu dokumentaciju. Bez previše pompe tako je prošao i događaj s početka travnja, odnosno smjena šefa Zrinjevca. Ta vijest popraćena je samo kratkom objavom na službenim stranicama Holdigna 4. travnja.

Sjećate li se epskog spektakla "Nepokošeni grad" ili pak Legende o Tarzanu na zagrebačkim livadama? Prije godinu dana scenografije filmova iz džungle krasile su metropolu, no nije se snimao filmski hit, već je trava toliko narasla da je ispunjavala udarne minute dnevnika, a o gradskoj džungli tih dana govorili su svi.

Grad se opravdavao velikim količinama kiše i lošom i nedostatnom opremom kao posljedicom neulaganja u Podružnicu Zrinjevac Zagrebačkog holdinga koja je zadužena za održavanje zelenih površina. Ove godine, slika potpuno drugačija. Nove kosilice pa čak i roboti kose zagrebačku travu. Vrijeme je doduše nešto ljepše, no čini se kako je trava ove godine pod kontrolom, a samim time Zrinjevac nije više u fokusu javnosti.

Bez previše pompe tako je prošao i događaj s početka travnja, odnosno smjena šefa Zrinjevca. Ta vijest popraćena je samo kratkom objavom na službenim stranicama Holdigna 4. travnja.

"Uprava Zagrebačkog holdinga imenovala je Boženu Cvitanović novom voditeljicom podružnice Zrinjevac na mandat od četiri godine. Božena Cvitanović ujedno do daljnjega ostaje na dužnosti voditeljice podružnice Tržnice Zagreb na koju je imenovana prije dvije godine

Uprava Zagrebačkog holdinga zahvaljuje se dosadašnjem voditelju podružnice Zrinjevac Damiru Grgiću, posebno na njegovom doprinosu u vrijeme kriznog upravljanja podružnicom." stoji u objavi.

Nakon faze kriznog upravljanja, fokus nove voditeljice podružnice bit će na podizanju kvalitete usluge i razvoju Zrinjevca, kroz optimizaciju radnih procesa i podizanje efikasnosti." napisali su. Razlozi smjene nisu navedeni, a o njima smo danas pitali i gradsku upravu te Holding. Iz gradske tvrtke ubrzo je stigao odgovor:

"Uprava Zagrebačkog holdinga početkom travnja je obavijestila javnost o promjenama u vodstvu Podružnice Zrinjevac. Odluka o imenovanju Božene Cvitanović za novu voditeljicu podružnice Zrinjevac donesena je nakon perioda kriznog upravljanja koji je vodio Damir Grgić. Uprava ZGH se, pri tome, vodila usmjerenjem da se u narednom periodu, optimizira funkcioniranje podružnice Zrinjevac i podigne njezina efikasnost. Odlazak Damira Grgića s mjesta voditelja podružnice nije povezan s nikakvim današnjim navodima oporbenih zastupnika." naveli su u odgovoru na naš upit.

U međuvremenu slučaj je problematizirao gradski zastupnik Renato Petek (SDP).

Iako su Možemo i SDP u suradnji na razini grada, Petek je uputio prilično oštre kritike na račun trenutne vlasti, a pritom napisao i nešto što se može protumačiti kao kanditatura za gradonačelnika na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine. "Pozivam radnike da se strpe još malo jer promjena će ubrzo doći, na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine. Promjena na bolje! Uvjerio sam se da u sastavu Zagrebačkog holdinga postoje brojni djelatnici s dobrim idejama koje ćemo uvijek saslušati i uvažiti sve kako bi građanima pružili brzu i efikasnu uslugu." napisao je.

VIDEO Automobil se zabio u tramvaj na križanju Ilice i Primorske ulice

Petek tvrdi da u Zrinjevcu vlada kaos otkako su policija i USKOK pretresli poslovnu dokumentaciju.

"Čekaju li se u Zrinjevcu rezultati kriminalističke istrage, uhićenja ili se radi clean start? Nove voditeljice više nema, nego je na radnom mjestu. Zrinjevac kao i ostale gradske tvrtke i njihovu imovinu moramo sačuvati, one moraju opstati, no to se neće dogoditi bez istinskog poslovnog restrukturiranja. Podsjećam kako su Tomašević i Grgić izradili plan prodaje imovine Zrinjevca na Remetincu i Malešnici.

Holding se mora rasformirati u male efikasne komunalne tvrtke! Sadašnja vlast je navukla svježu fasadu na trulu konstrukciju neuspješnog sustava upravljanja našom mega tvrtkom preko Direkcije Zagrebačkog holdinga.

Management se mora pobrinuti da djelatnici budu zadovoljni, da imaju adekvatnu opremu i uvjete kako bi mogli obavljati svoj posao. Oprema se mora nabavljati bez namještanja javne nabave i kriminalnih radnji, a cijeli sustav funkcionirati bez nepotizma i korupcije." smatra Petek.

Ključne riječi

Komentara 4

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:39 03.05.2024.

Sjajan uspjeh muzemo aktivista: pokositi travu po prvi puta u godinu dana... Zanima me kaj bu za tri-četiri tjedna kada bu se opet moralo. Pa još ako pokojnik iz čiste zlobe zapovjedi travi da brže raste ... Tek bu onda kaos...

TM
trade_mark
09:24 03.05.2024.

u zrinjevcu je u zadnjih 20 godina zaposleno 80% bandićevih rodica i kumašina koji nakon njegovog odlaska aktivno bojkotiraju posao. to je prava istina. ako mislite da košnja trave ovisi o tomaševiću i da on radi raspored košnje, onda ste naivni. raspored košnje postoji oduvijek, ali ga se bandićevci u zrinjevcu nisu željeli pridržavati. a dok se nije krenulo s opomenama pred otkaze imali smo "nepokošeni grad". šta god ovaj petek priča nema veze sa stvarnošću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije