Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK DSHV-A

Žigmanov opet ministar za ljudska prava u vladi Srbije

Tomislav Žigmanov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.05.2024.
u 08:15

Bit ću i nadalje posvećen razvoju položaja nacionalnih manjina, vrijednostima dijaloga i tolerancije, kaže čelnik DSHV-a Tomislav Žigmanov

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislav Žigmanov i u novoj vladi Srbije, kojoj će predsjednik biti predsjednik SNS-a Miloš Vučević, obnašat će dužnost ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Isto to ministarstvo Žigmanov je vodio i poslije izbora 2022. u Srbiji s tom razlikom što je na tim izborima DSHV uspio postati dio Skupštine Srbije, dok to na ovogodišnjim izborima, unatoč svim naporima, nisu uspjeli.

Tijekom proteklih mjeseci u Srbiji se kalkuliralo s raznim imenima novih ministara što je presjekao Vučević rekavši da će Žigmanov biti novi/stari ministar u vladi Srbije. Poslije je to potvrdio i Žigmanov, koji je na društvenoj mreži X zahvalio Vučeviću i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom povjerenju.

Unapređenje položaja Hrvata

– Potvrda je to da sam u prvom mandatu predano, posvećeno, odgovorno i kompetentno vodio Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, provodeći državnu i politiku vlade Republike Srbije na način da su u područjima od neposredne nadležnosti ministarstva ostvareni pozitivni rezultati i postignuti brojni proklamirani ciljevi. Priznanje je ovo i za DSHV i našu dosljednu politiku zalaganja za dobro ovdašnjih Hrvata i cijelu hrvatsku zajednicu, zajednicu lojalnih građana čije se institucije ustrajno bore za ravnopravnost i integraciju Hrvata u srbijansko društvo – napisao je Žigmanov.

VEZANI ČLANCI:

Dodao je i da će njegov novi mandat ministra biti i nadalje posvećen unapređenju ljudskih prava, razvoju položaja nacionalnih manjina te stvaranju ambijenta u kojem vrijednosti dijaloga i tolerancije moraju biti neupitne.

– Drago mi je da je taj rezultat rada na unapređenju položaja Hrvata u Srbiji i odnosa između Srbije i Hrvatske sačuvan. Pozdravljam takvu politiku mandatara Vučevića i predsjednika Vučića. Čestitam Tomislavu Žigmanovu na povjerenju. Šteta je što su politički procesi u Hrvatskoj krenuli u suprotnom smjeru, na štetu stečenih prava srpske i drugih manjina u Hrvatskoj – rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Vučićeva poruka Plenkoviću

Odluka Vučića i Vučevića da DSHV ponovno bude dio vlade Srbije povezuje se s time da se tijekom svog ministarskog rada Žigmanov dokazao kao ministar, ali i sa željom da se Srbija pokaže kao država koja se brine o svojim nacionalnim manjinama. Činjenica da je DSHV dio vlade gleda se i kroz prizmu odnosa Srbije i Hrvatske, ali i željom da Beograd u Zagrebu dobije suradnika u naporima da postane dio EU. Isto tako, ovu Vučićevu odluku treba se gledati i kroz postizborna događanja u Hrvatskoj, odnosno kao svojevrsnu Vučićevu poruku upućenu Plenkoviću.

 

GALERIJA Oklopna vozila privukla brojne Ruse: Izložena oprema koju je vojska zarobila u Ukrajini
Tomislav Žigmanov
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije