Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV
Povratak na članak

VIDEO Analitičari o izborima: Plenković se neće odreći SDSS-a jer bi pokazao slabost

"Govorili smo viša puta da HDZ, ako bude pri gornjoj granici raspona mandata, ima lakši put. Što ne znači da druga strana nema nikakve šanse", navodi Mate Mijić

Komentari 11

PA
papiribica
15:38 18.04.2024.

Narod želi desnu vladu, a ne lijevu. Koliko god to neki pokušavali zamutiti.

VL
Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
15:41 18.04.2024.

Milanović je pogurao jedino Možem ovce. Jer se original ljevičari nisu htjeli "prljati" Milanovićevim nezakonitostima, Puljcima, Oreškovićkama i najavljenom "vladom spasa" koja je bez desnice nemoguća. 10 mandata Možemo su krajnje nerealni, iz protesta SDP-u. A da su Možeyu bilibili u koaliciji sa SDP-om ti birači bi apstinirali ili podržali Katu Šmajser. Tako da je realna slika ljevice 38 mandata u vrh glave!

VL
MA
MarkoMarkoM
17:17 18.04.2024.

Naravno, da će se odreći Pupovca ako bude morao! To je politika, ili umijeće mogućega.

VL
GO
goran2hr
23:29 18.04.2024.

Ne koaliranje sa SDSSom, te dopuštanje onih referenduma (UiO) koje je HDZ svojedobno onemogućio (Kušćević, Rimac) - svakako su jedan u nizu uvjeta, koji se moraju ispuniti. Ima dovoljno manjinaca i bez SDSS-a i SDA. Vlast mora skrenuti u desno ili je ne treba biti. Ukoliko je HDZu bitno "ne pokazati slabost", eto im onda koalicije sa SDP i MOžemo i SDSSom u paketu. Pucati će od "snage".

VL
KI
kingtom
15:55 18.04.2024.

Možemo neće uskoro moći vise zafrkavati purgere koji su ih vrlo brzo pročitali, u zg nikad gore nije bilo

VL
Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
08:51 19.04.2024.

Čuj slabost, zar upravo to nije jakost. Što bi vi Ankice voljeli, da Plenković sastavi ili ne sastavi vladu ?

VL
Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
07:02 19.04.2024.

Plenković je pokazao slabost, dobio je pet mandata manje nego 2020. godine. Više nije car u HDZ-u, sad je samo potrošna roba kojoj je rok trajanja pred istekom.

VL
Avatar bimbopus
bimbopus
17:02 19.04.2024.

Jednog lijepog izbornog dana kada o Hrvatskoj neće odlučivati dijaspora , ljudi koji ne žive u domovini , koji ne plačaju poreze i dadžbine u Hrvatskoj , koji su na raćun svoga porijekla dobili pravo da kroje sudbinu onih kojii su pravi državljani i participiraju u njenom postojanju tada hdz odlazi u politićki zaborav.

VL
MR
mrkomir
16:10 18.04.2024.

Možemo je u biti poklonio pobjedu HDZu...Da su barem išli u točkastu koaliciju dobili bi na lijevom bloku minimalno 3 mandata dodatno i tolik ih izbili HDZu Brojke su neumoljive... SDP i Možemo imaju više glasova nego HDZ sa dijasporom a imaju 9 mandata manje... Da su išli barem u točkastu koaliciju u dvije dalmatinske i dvije slavonske jedinice ( tamo gdje je Možemo prešlo prag ali nisu dobili mandat 4. i 10. ili u 5. i 9. gdje su bili blizu praga) SDP je trebao dati Kati Peović pozicij u 8. ( tamo ona ima skoro 3%) ... Također čitam neke izjave da su na sjeveru zbog internih svađa u SDP tj zato jer je Grbin izabrao Čačića izgubili jako prepoznatljive ljude koji su tamo jako uspješni. A da ne govorimo da su iz Možemo otišli u full koaliciju sa SDPom... Imali bi oni malo manje od 60 a HDZ malo više od 50.. No tko Vam kaže da DP neče inzistirati na ukidanju Lex AP-a., na reformi javnih poduzeća, državne uprave, otvaranju postupaka protiv korumpiranih ministara, razjrešenju sukoba sa EU tužiteljem

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.