Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'jačanje hrvatskog identiteta'

Plenković o novom Zakonu o hrvatskom jeziku: 'Riječ je o povijesnom iskoraku'

Zagreb: Premijer Plenković u uvodnom govoru sjednice Vlade komentirao aktualnu političku situaciju
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
15.02.2024.
u 12:01

Vlada je danas najavila strategiju demografske revitalizacije do 2033., ali i novi Zakon o hrvatskom jeziku za koji premijer Plenković smatra da će doprinijeti "jačanju hrvatskog identiteta"

Vlada je danas održavala sjednicu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, nakon što je jutros ministar financija Dragan Primorac najavio novi krug trezoraca za građane i poslovne subjekte. Vlada je danas najavila strategiju demografske revitalizacije do 2033., ali i Program razvoja mljekarstva do 2030. 

Na samom početku sjednice obratio se premijer Andrej Plenković. On je, podsjetimo, jučer obišao zgrade u Zagrebu koje su u obnovi s ministrima. Dotaknuo se i uvođenja vojnog roka, za kojeg smatra da je nužan za mlade. 

Na samom početku sjednice, Premijer Andrej Plenković je istaknuo sastanak s s predstavnicima Matice hrvatske na kojem su "rezimirali zajedničke napore u vezi donošenja Zakona o hrvatskom jeziku".

"Riječ je o povijesnom iskoraku", naglasio je Plenković te se zahvalio svima koji su glasali i doprinijeli donošenju ovog zakona. Osim toga, naglasio je kako je čak 17 zastupnika glasalo protiv, odnosno kako je 10 zastupnika ostalo suzdržano po tom pitanju. Smatra kako će ovaj zakon pomoći u "jačanju hrvatskog identiteta". 

>> FOTO Ovo će biti nova zgrada Hrvatskog sabora: Preselit će se zbog obnove

Zagreb: Premijer Plenković u uvodnom govoru sjednice Vlade komentirao aktualnu političku situaciju
1/12

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar tarana
tarana
12:54 15.02.2024.

Još malo pa ovaj jezik neće imati tko govoriti. Toliko o nacionalnom ponosu i identitetu.

FR
FraneTente1861
11:49 15.02.2024.

Vratite Hrvatske iseljenike.Smanjite broj Nepalaca i slicni.Nista protiv njih osobno ali nasi Hrvati izvan Hrvatske se integriraju puno lakse!

Avatar jimi008
jimi008
12:23 15.02.2024.

Doci ces anemicni veleizdajnice kriminalcino narcisoidni psihopate pred lice pravde kad tad..sve u svoje vrijeme...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije