Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN NIKOLIĆ MIŠO

Pronašli ga u Srbiji: Nakon 12 godina bijega uhićen ubojica iz Makarske

Split: Presuda Milanu Nikoli?u za ubojstvo kamatara Gojka Vuj?i?a
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL
1/3
17.09.2023.
u 13:42

Nikolić je uhićen još krajem kolovoza u Srbiji na temelju međunarodne tjeralice koja je izdana za njim, a trenutno se nalazi u ekstradicijskom istražnom zatvoru

Pravomoćno osuđeni ubojica Milan Nikolić Mišo nakon čak 12 godina bijega uhićen je u Požarevcu zbog teškog ubojstva Gojka Vujčića još 21. studenog 2005. u Podgori. 

Nikolić je uhićen još krajem kolovoza u Srbiji na temelju međunarodne tjeralice koja je izdana za njim, a trenutno se nalazi u ekstradicijskom istražnom zatvoru iz kojeg bi trebao biti izručen Hrvatskoj, doznaje Slobodna Dalmacija

Inače, Nikoliću je bila izrečena presuda od 15 godina zatvora još 2007. godine, no Vrhovni sud je sve ukinuo i slučaj vratio na ponovno suđenje. 

POVEZANI ČLANCI:

Te večeri u Podgori, 21. studenog, Nikolić je u dogovoru s još jednom osobom usmrtio Vujčića s kojim je bio u dobrim odnosima zbog čega je znao da sa sobom nosi veću količinu novca. U Vujčića su ispucali tri hica iz pištolja (dva u glavu i jedan u prsa), ukrali mu najmanje 15.000 kuna koje su podijelili. Još su ga živog bacili s litice, skinuli mu odjeću i obuću te je bacili u more. Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Damira Romca, Nikoliću je naložilo i da vrati 7500 kuna na koliko je procijenjena imovinska korist te 18.000 kuna sudskih troškova. Protiv drugooptuženog Zlatana Filipovića optužba je odbijena, pisali smo tada.

- Iskaz moje supruge, koja je svjedočila da sam cijele noći bio u kući, je istinit, a vi joj niste povjerovali! Povjerovali ste mojoj rođakinji, bivšoj Filipovićevoj ženi, s kojom ima dijete... - branio se Nikolić tada. S obzirom na to da je po zakonu morao biti pušten iz pritvora zbog neizrečene pravomoćne presude, Nikolić je iskoristio priliku te pobjegao, nakon čega se skrivao čak 12 godina.

>> VIDEO Ove su hrvatske zvijezde imale problema sa zakonom, a jednog su prozvali i 'fantomom'

Komentara 16

ZA
zagabria4
18:26 17.09.2023.

Naše pravosuđe voli puštati na slobodu ubojice ali se zato iživljava na bakicama koje prodaju sir na crno, kod njih nema puštanja na slobodu zbog nedostatka dokaza . Fuj

KN
Knin1991
19:16 17.09.2023.

Dodji 'rvatu u Tršić da naučiš nešo o Vuku, da se napiješ hladne vode sa česme devet Jugovića...

SE
Serđo23
18:49 17.09.2023.

Svakog kriminalca treba uloviti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije