Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD ODBIO NJEGOV ZAHTJEV

Na korak do slobode: Bulj zatražio novo suđenje za ubojstvo Anđele Bešlić zbog rođaka

ARHIVA - Uskoro istje?e zatvorska kazna Ivanu Bulju koji je prije 22 godine ubio 16-godišnju An?elu Bešli?
Foto: Ivo Cagalj/HISTORY I/C
1/2
19.02.2024.
u 17:45

Ivan Bulj, osuđen na 22 godine zatvora zbog ubojstva Anđele Bešlić, nije uspio u svom pokušaju obnove kaznenog postupka

Ivan Bulj, osuđen na 22 godine zatvora zbog ubojstva Anđele Bešlić, ponovno je zatražio obnovu postupka od splitskog Županijskog suda. Međutim, sud je odbio njegov zahtjev smatrajući ga nedopuštenim. Bulj ima pravo uložiti žalbu Visokom kaznenom sudu.

Početkom 2022., splitski sud već je odbio zahtjev Ivana Bulja za obnovom postupka, ocijenivši ga neosnovanim, piše Dalmatinski portal. Prema zakonu, obnova postupka zahtijeva pružanje novih činjenica i dokaza koji do tada nisu bili poznati, ali se odnose na sam kazneni postupak u kojem je optužen.

Bulj je ponovno tražio obnovu postupka argumentirajući da je oslobođenje njegovog rođaka, Pave Bulja, nakon Buljeve osude novi dokaz za njegovu obranu. Tvrdi da je njegov svjedočki iskaz u tom slučaju ključan i da nije bio iznesen na glavnoj raspravi u postupku koji je rezultirao njegovom osudom na dugotrajnu kaznu zatvora.

POVEZANI ČLANCI:

Bulj je već ranije isticao sve ove razloge kao osnove za obnovu postupka, tvrdeći da bi to dovelo u pitanje pravilnost osuđujuće presude. Međutim, sud nije prihvatio te argumente. 

'Budući da osuđenik Ivan Bulj ne iznosi nikakve nove dokaze, već samo komentare koji se odnose na drugi postupak u kojem on nije bio stranka, vijeće nalazi da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za obnovom kaznenog postupka', piše u sudskom rješenju kojim je Bulju odbačen zahtjev.

VIDEO Otac Anđele Bešlić: Ja se ne bojim Buljovog povratka, ja mu neću ništa, jedino ako bi on nasrnuo na mene

Komentara 1

DU
Deleted user
18:14 20.02.2024.

Ne razumijem sta zeli postic.Trebao je dobiti dozivotnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije