Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predani su u pritvor

Na granici otkrili kombi s tajnim bunkerom: Moldavac (35) i Bugar (43) pokušali prokrijumčariti pet stranaca

Obrežje: U ponoć krenula kontrola slovenske policije na granici s Hrvatskom
Marko Prpic/PIXSELL
01.05.2024.
u 13:56

Strani državljani su prekršajno sankcionirani temeljem Zakona o strancima te im je odbijen ulazak u Hrvatsku, navela je PU dubrovačko-neretvanska.

Moldavac (35) i Bugar (43) pokušali su u posebno izrađenom bunkeru kombi vozila prokrijumčariti pet stranih državljana, otkriveni su i uhićeni, kao i strani državljani koji su prekršajno kažnjeni te im je odbijen ulazak u Hrvatsku, izvijestila je u srijedu PU dubrovačko-neretvanska.

Na ulaznu graničnu kontrolu na MCGP Nova Sela u nedjelju navečer došao je kombi bugarskih tablica koje je vozio državljanin Moldavije (35), a na mjestu suvozača bio je  državljanin Bugarske (43). Detaljnim pregledom u unutrašnjosti kombija pronađen je zatvoreni prostor, odnosno bunker, a u njemu pet stranih državljana koji su uhićeni zbog izbjegavanja granične kontrole.

Osim njih, uhićeni su i spomenuti vozač i suvozač za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaska, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma te su uz kaznenu prijavu predani u pritvorsku jedinicu Policijske postaje Metković. Strani državljani su prekršajno sankcionirani temeljem Zakona o strancima te im je odbijen ulazak u Hrvatsku, navela je PU dubrovačko-neretvanska.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Novi kružni tok u Koprivnici zbunio vozače: Idu preko njega, prolaze u krivom smjeru

 

Title: Rasprava o napretku BiH u Ujedinjenim narodima

 

ID: 53058

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije