Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hibridni napadi

Članice NATO-a duboko zabrinute zbog 'ruske špijunaže' na europske zemlje

FILE PHOTO: NATO Secretary General Stoltenberg at the NATO Headquarters in Brussels
Foto: JOHANNA GERON/REUTERS
1/3
03.05.2024.
u 01:00

Europske sigurnosne službe proteklih su tjedana otkrivale niz aktivnosti koje su prozvale ruskom špijunažom.

Članice NATO-a „duboko su zabrinute” zbog nedavnih hibridnih napada na Češku, Estoniju, Njemačku, Latviju, Litvu, Poljsku i Ujedinjeno Kraljevstvo koje pripisuju Rusiji, priopćio je obrambeni savez u četvrtak. "Ovi incidenti su dio intenzivirajuće kampanje aktivnosti koje Rusija nastavlja provoditi diljem euroatlantskog područja, uključujući i na teritorijima članica putem posrednika”, stoji u priopćenju. 

Europske sigurnosne službe proteklih su tjedana otkrivale niz aktivnosti koje su prozvale ruskom špijunažom, uključujući i špijunsku mrežu iza internetske medijske kuće koju su otkrili češki istražitelji što je navelo vlasti i u drugim državama da provedu izvide. 

Europski mediji izvijestili su i da je član krajnje desne Alternative za Njemačku (AfD) navodno primio sredstva od proruskog medija, što je političar odbacio.  NATO članice najavile su „nastavak jačanja” otpornosti protiv takvih napada te rekle da će primijeniti alate da se „suprotstave i onemoguće rusko hibridno djelovanje”.  „Ruske akcije neće odvratiti saveznike od nastavka podrške Ukrajini”, poručio je NATO. 

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Slavonski Brod je pod vodom! Pogledajte posljedice snažnog nevremena

FILE PHOTO: NATO Secretary General Stoltenberg at the NATO Headquarters in Brussels
1/24
Ključne riječi

Komentara 1

PL
plotto
09:30 03.05.2024.

EU države bi se najviše trebalo zabrinuti radi američke špijunaže ,koja je prešla svaku mjeru.Takav "savezničko-vazalski " odnos je sramota za svaku slobodnu državu. Valjda Rusi ugrožavaju suverenu američki kontrolu EUvazalskih država

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije