Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS OD 21

Luka Modrić jedina je prava dvojba uoči spektakla Reala i Bayerna

LaLiga - Real Madrid v Sevilla
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/6
30.04.2024.
u 07:02

Jedina je prava dvojba za početne postave hoće li kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić biti u prvih 11 Reala. Ako ne bude, u sredini će započeti Eduardo Camavinga s Ferlandom Mendyjem na lijevom beku, a ako Modrić starta vrlo će vjerojatno, po uobičajenoj praksi, Camavinga biti prebačen na poziciju lijevog beka.

Pravi sudar velikana čeka nas danas u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Na Allianz Areni najtrofejniji njemački klub Bayern dočekuje najtrofejniji španjolski klub Real Madrid. O veličini ovih klubova dovoljno govori podatak da je riječ o dva kluba s najviše plasmana polufinale u povijesti Lige prvaka ili Europskog kupa. Real ih ima 33, a Bayern 21.

Momčadi u ovaj dvoboj ulaze s različitim motivacijama. Dok je Bayernu Liga prvaka jedina prilika za osvajanjem trofeja ove sezone nakon ispuštanja naslova u Bundesligi i Kupu, realovce samo matematika dijeli od osvajanja naslova ligaškog prvaka; pet su kola prije kraja više od 10 bodova ispred konkurencije. No bez obzira na to što Real praktički ima već osiguran trofej, a Bayernu prijeti prva sezona bez trofeja nakon 12 godina, kad je Liga prvaka u pitanju svi znamo da Madriđanima ne nedostaje motivacije i da je to njihovo natjecanje. Oba su kluba skupine završila na čelu, u osmini finala Real je izbacio Atletico, Bayern Lazio, a zanimljivo je da su i jedni i drugi u četvrtfinalu izbacili glavne engleske adute, Real je izbacio Manchester City, a Bayern Arsenal.

Iako prema kladionicama Real ima status favorita uoči polufinalnog dvomeča, povijest nam govori da je okršaj Bayerna i Reala sveukupno vrlo podjednak. U 26 međusobnih utakmica Real je tek malo uspješniji s 12 pobjeda naprema Bayernovih 11, dok su samo tri utakmice završile remijem, uz ukupnu gol-razliku 41:39 u korist kraljevskog kluba. Ipak, madridski gigant puno je uspješniji u recentnoj povijesti. U sva tri protekla dvomeča u nokaut-fazi Lige prvaka (polufinale 2018., četvrtfinale 2017. i polufinale 2014.) Real je prošao dalje, s čak pet pobjeda i jednim remijem u tih šest utakmica. Posljednja se pobjeda Bayerna protiv Reala u natjecateljskom susretu dogodila još 2012. godine u polufinalu, kad su Bavarci u konačnici prošli u finale.

– Uvijek je bolje igrati pred vlastitim navijačima. Sa svakim osvojenim duelom ili dobrom akcijom dobivaš potporu koja te diže i daje ti dodatni vjetar u leđa. Sad u polufinalu svi trebamo podignuti razinu, i igrači i navijači – najavio je dvoboj Thomas Tuchel, strateg Bayerna, a njegov kolega s druge strane, trener Reala Carlo Ancelotti rekao je:

– Ovo je posebno natjecanje za nas i uvijek damo nešto što ljudi od nas nisu očekivali. Često nas otpisuju, tako je bilo i ove sezone, ali još smo tu.

Što se kadrova tiče, Real će igrati bez suspendiranog desnog beka Carvajala i već odavno ozlijeđenih Courtoisa i Alabe. Bayern ne može računati na ozlijeđene Comana, Boeyja, dok su De Ligt i Laimer upitni. Jedina je prava dvojba za početne postave hoće li kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić biti u prvih 11 Reala. Ako ne bude, u sredini će započeti Eduardo Camavinga s Ferlandom Mendyjem na lijevom beku, a ako Modrić starta vrlo će vjerojatno, po uobičajenoj praksi, Camavinga biti prebačen na poziciju lijevog beka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije