Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA SENZACIJA

Joško Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: 'Tresao sam se! Sjećam se svega, bilo je, uh...'

Međusobni okršaj zvijezda Vatrenih u uličnom nogometu održan je u Zagrebu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
30.04.2024.
u 18:25

- Jesam li vjerovao da ću postati ovo što sam danas? Bio sam u Dinamu skoro 12 godina, debitirao sa 17 i nisam pomišljao o tome - rekao je hrvatski reprezentativac

Joška Gvardiola zaista možemo nazvati hrvatskom senzacijom. Koliko god je mlad, toliko je i sjajan, stožeran igrač Manchester Cityja i hrvatske reprezentacije. Ni jedni ni drugi ne bi bili to što jesu da nema Joška, poglavito u obrambenoj formaciji. Ali, nekadašnji Dinamov wunderkind u zadnje vrijeme sve češće i zabija golove. Zapamtio ga je i madridski Real kojem je zabio u Ligi prvaka, a pogodio je i protiv Nottingham Foresta prošlog vikenda.

Sada je Gvardiol dospio u žižu javnosti zbog intervjua kojeg je dao za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je opširno ispričao kako je počeo njegov nogometni put.

- Ne sjećam se kad sam krenuo s nogometom, bio sam jako mlad. Tata me uzeo za ruku i doveo u Trešnjevku, to vam je možda teško izgovoriti, haha... Tamo je počelo moje putovanje. Godinu dana poslije došao sam u Dinamo. Jesam li vjerovao da ću postati ovo što sam danas? Bio sam u Dinamu skoro 12 godina, debitirao sa 17 i nisam pomišljao o tome. Samo sam htio uživati u nogometu. Kad sam zaigrao za prvu momčad, pomislio sam da bih mogao napraviti nešto. Onda je došao Leipzig...

Postao je miljenik navijača Dinama kada je na jednoj HNL-utakmici u Zaprešiću protiv Intera zabio jedini gol za pobjedu plavih.

- Imao sam više prilika da zabijem, na kraju sam zabio jedan. A onda sam tramvajem otišao doma. Nisam imao vozačku, nisam htio nekom smetati jer je bila kasna utakmica i svi su htjeli ići doma. Sjeo sam na tramvaj. Jesu li me prepoznali? Nekako su svi navijači ušli sa mnom. Pokušao sam se skriti, ali to je bilo nemoguće - rekao je Gvardiol.

Debi za hrvatsku reprezentaciju bio mu je na Europskom prvenstvu prije tri godine, a prvu utakmicu odigrao je protiv Engleske na Wembleyju.

Međusobni okršaj zvijezda Vatrenih u uličnom nogometu održan je u Zagrebu
1/6

- Na putu do stadiona tresao sam se, imao sam 18-19 godina, nije bilo lako. Prva utakmica i odmah u prvih 11. Taj pritisak na terenu obično nestane, ali sjećam se puta do stadiona, bilo je, uh...

Poseban odnos ima s reprezentativnim suigračem Mateom Kovačićem.

- Jako smo bliski. Puno mi pomaže svaki dan, što god treba, tu je. Rekao bih da sam njegov mlađi brat. Lijepo je imati nekog uza se. Kad sam došao u Njemačku, nisam imao nikoga jer Dani Olmo bio je tada na Olimpijskim igrama. Bio sam novi dečko, novi jezik, novo okruženje... Ovaj put bilo je puno lakše - rekao je Kovačić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije