Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povoljan proizvod

Testirali smo hit s TikToka: Piling protiv masne kose koji ne stoji ni 4 eura, a mnogi se kunu da stvarno radi. Ovo je naš dojam

02.05.2024.
u 08:00

Na pilingu je naglašen naziv Tiefen Reinigung, što znači dubinsko čišćenje. Pogodan je za sve tipove kose, a cijena mu je 3,45 eura za pakiranje od 150 mililitara. Stavlja se na vlasište uz pomoć aplikatora 15-20 minuta prije pranja kose

TikTok posljednjih je tjedana preplavio serijal videa u kojima razne influencerice testiraju te recenziraju Balein (dm-ova robna marka) piling protiv masne kose sa 4% AHA kiseline. Na pilingu je naglašen naziv Tiefen Reinigung, što znači dubinsko čišćenje. Pogodan je za sve tipove kose, a cijena mu je 3,45 eura za pakiranje od 150 mililitara. Kako i sama godinama, još od ulaska u pubertet, muku mučim s masnom kosom te sam u posljednjih 30-ak godina probala na stotine preparata, zaključila sam da s ovim, povoljnim proizvodom nemam što izgubiti. Spadam u kategoriju onih koji, bez obzira na sve, ako operem kosu danas ujutro, sutradan ona mora biti vezana u rep. Ili bih je trebala ponovno oprati. Štoviše, nisam pronašla niti neki adekvatan suhi šampon koji bi mi bio pomoć za prvu ruku. Imam i pramenove, no ni to ne pomaže da moja kosa izgleda urednije dan nakon pranja. Ne češljam se prečesto, a i pazim da ne diram kosu bez nekog razloga. Ipak, ništa od toga ne pomaže. 

VEZANI ČLANCI:

Razlozi za brzo mašćenje kose, kažu stručnjaci, mogu biti različiti i uključuju genetske faktore, hormonalne promjene, prehrambene navike, stres, neodgovarajuću njegu kose ili korištenje određenih proizvoda za kosu. Produkcija sebuma, prirodnog ulja koje proizvode žlijezde na vlasištu, može se povećati zbog hormonalnih promjena tijekom adolescencije, trudnoće ili menopauze. Također, konzumiranje masne hrane može utjecati na lučenje sebuma. Stres također može stimulirati proizvodnju sebuma. Nepravilna njega kose ili korištenje proizvoda koji nisu prikladni za vaš tip kose također mogu pridonijeti brzom mašćenju kose. Recimo da sam iskušala razne nježne i manje nježne šampone pa bih taj problem isključila. Relativno se zdravo hranim i živim pa ne vjerujem da je to moj problem. Prije bih rekla da je to kombinacija hormona, genetike i stresa. 

Piling se smije koristiti jednom tjedno. Lako se nanosi i ima nenametljiv miris
Foto: Anamaria Todorić

E sad, kako se ovaj proizvod pokazao na meni. Do sada sam ga koristila tri puta. Na uputama piše da se piling smije koristiti jednom u tjedan dana, stavlja se na vlasište uz pomoć aplikatora 15-20 minuta prije pranja kose. Razmaknete pramen po pramen, cilj je natopiti tjeme. Tako sam i učinila. Ima vrlo nenametljiv i ugodan miris. Nakon 15-ak minuta kosu možete normalno oprati te koristiti svu njegu koju koristite i inače. Ja trenutačno koristim Schwartzkopf šampon za obnovu duge kose. Nakon pranja na kosu stavljam Garnierovu 10 u 1 masku za kosu kako bih je uopće mogla raščešljati jer je vrlo tanka i lako se mrsi. Normalno sam je osušila fenom i to je bilo to. Istog dana popodne primijetila sam da još uvijek nema tragova masnoće, no priznajem – mislila sam da umišljam. Sutradan ujutro, odnosno 24 sata nakon pranja, za mene je normalno da kosa mora u rep jer se jasno vidi da se tijekom noći zamastila. Iako se ovaj put ujutro vidjelo da nije netom oprana, mogla sam s njom, raspuštenom, ipak izići. Nakon kratkog češljanja, izdržala je u pristojnom stanju do nekih 13 sati. Tada sam je ipak zavezala. Međutim, razina masnoće i taj, a i dan nakon bila je manja nego što sam naviknula. Nakon tjedan dana ponovila sam postupak. Moj dojam je sličan – period uredne, nezamašćene kose produljio se s jednog na dan i pol. A i nakon što bi se počela mastiti, to je ipak, bar je moj dojam takav, manje nego li što sam se naviknula. S obzirom na to da sam proizvod do sada testirala tri puta, nadam se da će rezultati s vremenom biti i bolji. Tako da, što se mene tiče, ovaj proizvod ima toplu preporuku i vidljive rezultate. Oni, doduše, nisu revolucionarni i nisu me doveli (bar ne još) do kategorije da kosu mogu oprati jednom u pet dana, ali su definitivno prvi put vidljivi neki pomaci na mojoj frizuri. 

* Stavovi izneseni u ovom tekstu su neovisna mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista.

 

Ključne riječi

Komentara 2

PV
prcko.vita
10:06 02.05.2024.

Ako nećemo vjerovat TikTok stručnjacima onda ne znam kome da vjerujem. Nas su lagali Capak Alemka i ostala ekipa koji su imali stožer, mi više ni sami sebi ne vjerujemo.

ŠV
Švapski
08:49 02.05.2024.

TikTok brbljanje za one koji nisu stigli na fakultet. I to sve za manje od 4 eura! Koliko smo nisko pali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije